Digitaal in de Samenleving

Het streven van stichting Radar te Zutphen was om cliënten met psychiatrische problemen te ondersteunen in het versterken van de zelfredzaamheid en het vermogen om maximaal deel te kunnen nemen aan de maatschappij. De computer is niet meer weg te denken in deze maatschappij. Cliënten vallen echter buiten de boot, omdat  ze de druk van een vaak korte stoomcursus niet aan kunnen; ze hebben vaak wat licht ‘afwijkend gedrag’ en voelen zich snel ‘bekeken’. Door hun problematiek is de frequentie van ziekte en terugval hoger, dus de kans om een reguliere cursus succesvol af te sluiten is behoorlijk kleiner.

Binnen het project zijn 35 nieuwe computers met randapparatuur geïnstalleerd. Op vier locaties in de Achterhoek. Hier  zijn aangepaste computercursussen gegeven voor cliënten met psychiatrische problematiek. Er is een ICT-team opgestart, die tevens de webredactie vormt voor de website www.hetthuishonk.nl.

Doedens & Partners heeft dit project ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van Stichting Radar, met subsidies van de Dokter Wittenberg Stichting, Stichting Cliënten Initiatieven Oost Gelderland en Zorgbelang Gelderland.